Cecilie Snapholt

Tiltrækningens puslespil bliver lagt i mørke

Når to mennesker finder sammen i et kærlighedsforhold, er der altid to familiemønstre med på slæb. Mønstre, som vi er formet af, og som udgør glasset i de briller, vi kigger ud i verden med. Mønstre, som grundet deres stærke og tidlige indlejring, ofte er fuldstændig selvfølgelige og hvis selvfølgelighed gør dem stort set usynlige. Men mønstre, der – på trods af usynligheden – passer sammen som hånd i handske på de mest overraskende og enestående måder. 

Tiltrækningens principper følger en lovmæssighed, som gør det muligt både at beskrive og kortlægge, hvorfor vi er havnet, hvor vi er, og dermed viser, hvordan vi kan løsne den konflikt, vi sidder fast i – hvis man vel at mærke ved, hvor man skal kigge. 

Her skal vi helt ind i psykens allerinderste – ind bag de døre, som vi for længst har lukket, låst og ofte har glemt eksisterer. Dørene, bag hvilke alle fortidens fortrængte svigt, skuffelser, afvisninger og skamfulde oplevelser ligger hengemt i mørke. Fortrængt materiale, som vi naturligt forsvarer os mod at åbne op for, og som gør, at vi rammes, og som gør, at vi midt i stormvejret lukker af overfor vores partner: modarbejder, går til angreb og deri mister vores voksne, modne øre.  Men…

Vejen til det liv, vi længes efter, går altid igennem parforholdets mest fastlåste konflikter.
I forholdet agerer vi spejle for hinanden. Spejle, der fremkalder dele af vores personlighed, som har at gøre med vores tidligste tilknytningspersoner. Parforholdet er derfor en af de ultimative muligheder for heling og vækst ind i modenhed – både individuelt og som par. 

Men netop fordi udfordringerne i parforholdet oftest har med de tidligste sår at gøre, kan det være af afgørende betydning at gå på opdagelse i de fortrængte sår støttet af en medfølende, nuanceret terapeut, der tilbyder perspektiv og følelse for alt det, der viser sig. 

Det kræver mod at gå ind i mørket. Men modet og villigheden til at tage skridtene, er det, der kan vende en nedadgående beskyldningsspiral til en opadgående overflodsspiral af dimensioner ind i frihed og samhørighed. 

Mod er ikke at være frygtløs, at tage sig sammen eller udvise handlekraft eller kampdygtighed. Mod er at lade sig mærke, bevæge og åbne – til trods for frygt, smerte og sorg.

Det engelske ord for mod ‘courage‘ kommer af det franske ‘corage‘, som er afledt af det latinske navn ‘cor‘, der betyder ‘hjerte

Mod er hjertets kraft – at driste os til at bevæge os frem mod alt det, der i dybden betyder noget for os – til trods for alt det, der gør os bange. Men her må vi først indrømme at vi er bange, for at vide, hvor vi skal have os selv ekstra kærligt i hånden. 

← Tilbage til Parterapi

Forskellige former for terapi

Individuel terapi Aarhus C

Et trygt rum, hvor du kan gå på opdagelse i og bevæge det, du synes er vanskeligt i livet, og som spærrer vejen for at komme i udfoldelse, som den du virkelig er. 

Med støtte fra en neutral tredjepart, der holder den konstruktive kurs, forsøger vi sammen at skabe en nuanceret forståelse af de temaer, vanskeligheder og udfordringer, I kommer med. En forståelse der over tid viser den frugtbare vej, som altid er at finde.

Et nænsomt og blidt rum, hvor du med støtte fra nærværende og kontaktfuld berøring hjælpes ind og ned i kroppen. Gennem det at mærke, hvordan det er på indersiden, som det er, kan det gradvist bevæges, forløses og forvandles.

At tage vores drømme alvorligt, er en n virksom, blid og legende vej til at gå i kommunikation med ubevidste lag i os selv og komme på sporet af stadig større vækst og udfoldelse, som den helhed vi er.